Voordelen gietvloer

De gietvloeren van Tocop hebben meerdere voordelen vergeleken met vloeren van bijvoorbeeld hout of laminaat. Om u hier een beeld van te geven lichten wij een aantal pluspunten voor u uit.

 • Strak, modern uiterlijk
 • Veel toepassingsmogelijkheden
 • Water- en vloeistofdicht
 • Goed bestand tegen beschadigingen
 • Eenvoudig te onderhouden en schoon te maken
 • Lange levensduur
 • Geluiddempend
 • Voelen comfortabel en warm aan
 • Leverbaar in vrijwel alle kleuren

Strak, modern uiterlijk

Met een gietvloer heeft u een vloer met een strak en modern uiterlijk. De modern industriële uitstraling van deze vloer past goed in het stijlvolle interieur van uw woning of bedrijfspand.

Veel toepassingsmogelijkheden

Gietvloeren kunnen in industriële en particuliere omgevingen gelegd worden. Vloeren voor bedrijven zijn geschikt om te leggen in industriehallen, magazijnen, garages, fabrieken en bouwmarkten. De laatste jaren komt een gietvloer steeds vaker voor binnen moderne woningen. Door de strakke uitstraling komen gietvloeren goed tot hun recht binnen verschillende moderne interieurs.

Water- en vloeistofdicht

Een groot voordeel van gietvloeren is dat deze vloeren waterdicht zijn. De vloeren zijn hierdoor ook geschikt als vloer om op te douchen in de badkamer.

Goed bestand tegen beschadigingen

Gietvloeren zijn harde stevige vloeren die niet zo snel beschadigd worden. U moet erg goed uw best doen om er krassen op te krijgen. Binnen de verschillende soorten gietvloeren is er onderscheid in de hardheid en stevigheid van de vloer.

Eenvoudig te onderhouden en schoon te maken

Gietvloeren zijn eenvoudig schoon te maken met een bezem, dweil of stofzuiger. Door het ontbreken van naden en het gladde oppervlak kan er geen vuil tussen de onderdelen van de vloer terechtkomen.

Lange levensduur

Vergeleken met een houten vloer, laminaatvloer of tegelvloer heeft een gietvloer een langere levensduur. Dit komt door de volgende eigenschappen:

 • Een gietvloer is opgebouwd uit verschillende lagen
 • De vloer is makkelijk te onderhouden (naadloos)
 • Gietvloeren zijn vloeistof- en waterdicht

Geluiddempend

Een gietvloer dempt het contactgeluid van bijvoorbeeld voetstappen. Mede door deze eigenschap zijn gietvloeren erg geschikt voor in een appartement. Op een vloer van laminaat of hout is contactgeluid beter te horen. Dit kan voor de mensen die zich onder de ruimte bevinden erg storend zijn.

Comfortabel en warm

Een eigenschap van een gietvloer is dat deze comfortabel en warm is. U en uw familie, collega’s en anderen voelen geen oneffenheden wanneer jullie over de vloer heen lopen. De grond voelt ook warmer aan dan een ondergrond van bijvoorbeeld laminaat of hout. Op een gietvloer loopt u onbezorgd met blote voeten een rondje door uw huis.

Leverbaar in vrijwel alle kleuren

Wij hebben een groot aanbod aan kleuren voor uw gietvloer. Kies de kleur die het beste past bij het interieur van uw woning of bedrijfspand. Informeer bij onze specialisten naar de mogelijkheden.

Recente projecten