Betoninjectie: constructief en afdichtend

Scheuren in betonconstructies zijn een veelvoorkomend probleem. Deze betonscheuren kunnen onder andere worden veroorzaakt door betonrot, overmatige belasting of calamiteiten, zoals brand. Als gevolg van de scheuren kan er vochtschade ontstaan. Er zijn echter ook ergere gevolgen, zoals verzwakking van de hele betonconstructie met instortingsgevaar als gevolg. Tocop repareert de scheuren in uw beton door middel van betoninjectie.

  • Betoninjectie van hoge kwaliteit
  • Gebruik van hoogwaardige materialen
  • Meer dan 35 jaar ervaring met betoninjectie
  • Kwaliteitsgarantie op alle werkzaamheden

Wilt u meer informatie over betoninjectie van Tocop? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via telefoonnummer 050 501 1330 of stuur een e-mail naar info@tocop.nl.

Kosten van betoninjectie

De prijs van betoninjectie door Tocop verschilt per situatie. De kosten van het injecteren zijn onder andere afhankelijk van de grootte van de scheuren in het beton en het injectiemateriaal dat wordt gebruikt en de aard van het probleem. Beton kan constructief geïnjecteerd worden of alleen afdichtend bij watervoerende scheurvorming. Om u een goed beeld te geven van de kosten van betoninjectie, stellen wij graag een vrijblijvende offerte op maat voor u op.

De functie van betoninjectie

Betoninjectie wordt gebruikt voor het herstellen van gescheurd beton. Daarnaast wordt betoninjectie ook toegepast voor het vullen van wanden en vloeren om lekkages tegen te gaan. Omdat elke situatie om een andere aanpak vraagt, passen wij verschillende injectiemethoden toe. Hierbij verschilt ook de injectievloeistof die wij gebruiken.

Injectievloeistoffen

Er zijn verschillende soorten injectievloeistoffen geschikt voor betoninjectie. Zo kan er gekozen worden voor epoxyhars, polyurethaanhars of acrylaat gel. Voor het injecteren worden er gaten geboord, waarna we speciale nippels plaatsen. De vloeistof wordt vervolgens geïnjecteerd, waarna het uithardt.

Expoxyhars

Epoxyhars zorgt voor een buitengewone goede hechting van gescheurde wanden en vloeren en is geschikt voor het herstellen van constructieve schade.

Polyurethaanhars

Polyurethaanhars is bijzonder flexibel en wordt toegepast bij licht bewegende scheuren zoals scheuren in keldermuren en vloeren. Polyurethaanhars is niet geschikt voor constructieve reparaties.

Acrylaat gel

Voor het repareren van scheuren en lekkages in ondergrondse en waterige ruimtes gebruiken wij acrylaat gel.

Silicaten

In geval van bodemversterking of bodemafdichting gebruiken we silicaten.

Hogedruk en lagedruk injectiesystemen

Tocop maakt voor de betoninjectie gebruik van hogedruk en lagedruk injectiesystemen. Het hogedruk injectiesysteem is vooral geschikt wanneer de scheuren in het beton erg diep en smal zijn. Dit systeem vult de ruimte in de constructie. Injecteren onder lagedruk wordt vooral gedaan wanneer de scheuren groter en/of breder zijn dringt de injectievloeistof makkelijker naar binnen. Constructieve betoninjectie lijmt de betondelen weer aan elkaar. Hiervoor wordt vaak Epoxy gebruikt. Niet constructief wil zeggen, vaak afdichtend injecteren. Hier wordt voornamelijk PU (polyurethaan) gebruikt. Dit product zet uit tegen de wanden en dicht de beton constructie.

Oorzaken betonscheuren

Scheuren in beton ontstaan onder andere door betonrot, calamiteiten en overmatige belasting. Bij betonrot begint de betonwapening te roesten met als gevolg dat al het beton daaromheen gaat uitzetten. Overmatige belasting ontstaat doordat het beton wordt gebruikt in situaties waar geen juiste betonberekening of scheurcontrole is uitgevoerd. Beton mag namelijk wel scheuren, maar niet te veel. Calamiteiten zoals brand zorgen ook voor scheuren in beton, ook al heeft beton van zichzelf een redelijke brandwerendheid.

Betoninjectie door Tocop

Tocop is gespecialiseerd in het uitvoeren van betoninjecties. U kunt bij ons ook terecht voor andere betonreparaties, balkonrenovaties en het leggen van kwalitatieve bedrijfsvloeren. Wilt u meer informatie over de diensten van Tocop? Neem dan contact met ons op via 050 501 1330 of stuur een e-mail naar info@tocop.nl. Het is ook mogelijk om onderstaand contactformulier in te vullen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Recente projecten