ESD Coatingvloer

Onze antistatische en geleidende vloercoatingsystemen voorkomen elektrostatische oplading. Dankzij de goede geleidingseigenschappen van de speciale geleidende lagen vervalt het zeer arbeidsintensieve aanbrengen van de koperen strips. Een verbinding met de aardlekleiding is voldoende. De coating weerstaat mechanische belastingen. Door de snelle en gemakkelijke verwerking spaart u niet alleen materiaal en tijd uit maar ook zenuwen en kosten. Wanneer systeemgevoelige bouwdelen en gevoelige elektronica beschermd moeten worden tegen elektrostatische oplading, dan komen onze vloercoatingsystemen conform ESD-norm in beeld. Hier moet alles kloppen. Ze bieden de perfecte uitgangspositie voor goede arbeidsomstandigheden bij gevoelige arbeidsprocessen.

De optimale basis

Snel, eenvoudig, economisch: één koperstrip verbinden met de aardlekschakelaar is voldoende om de optimale basis voor een veilige werkplaats te creëren.

Drukkerijen

Onze gemakkelijk te onderhouden vloercoatingsystemen voorkomen elektrostatische oplading. Andere voordelen: ze zijn chemicaliënresistent.

Automobielindustrie

Met name in de automobielindustrie en zijn toeleveranciers wordt vaak met gevoelige elektronica gewerkt, docht de kleinste elektrostatische oplading kan problemen geven. Met het ESD-systeem van Tocop is de bescherming van gevoelige delen verzekerd.

ESD-zones

Bij de productie van gevoelige elektronica kunnen ongewenste opladingen zwaarwegende gevolgen hebben.

Voordelen:

  • Voorkomt elektrostatische oplading dankzij betrouwbare geleiding – ook bij zeer lage spanning
  • Veel mogelijkheden zoals: dampopen, chemicaliënresistent en antislip.
  • De dunne sealers zijn mechanisch belastbaar en dus heel economisch
  • Goede reinigingseigenschappen
  • Economisch omdat een koperen strip enkel nog aan de aardlekleiding hoeft te worden bevestigd.
  • Voldoet aan de strengste eisen en is na verharding fysiologisch onschadelijk, nonylfenolvrij en emissiearm.

Recente projecten