Betonversterking

Betonversterking is dé oplossing voor beschadigd beton door betonrot en andere schades. Betonschade ziet er niet alleen onverzorgd uit, maar kan op termijn ook voor gevaarlijke situaties zorgen. Het verzwakt in sommige gevallen namelijk de gehele betonconstructie en veroorzaakt instortingsgevaar. Betonrot ontstaat meestal doordat de wapening in het beton gaat roesten. Tocop is specialist in betonversterking en herstelt uw beschadigde beton op een professionele en veilige manier.

  • Betonversterking van hoge kwaliteit
  • Gebruik van hoogwaardige materialen
  • Meer dan 35 jaar ervaring
  • Kwaliteitsgarantie op alle werkzaamheden

Wilt u meer informatie over betonrot en betonversterking? Neem dan contact op via 050 501 1330 of stuur een e-mail naar info@tocop.nl.

Kosten van betonversterking

De prijs van betonversterking door Tocop is van verschillende factoren afhankelijk. Zo hangen de kosten onder andere af van de manier waarop het beton wordt versterkt en de ernst van de schade die is ontstaan. Om u een goed beeld te geven van de kosten van betonversterking stellen wij graag een vrijblijvende offerte op maat voor u op.

Spuitbeton

Spuitbeton is zeer geschikt voor het vergroten of herstellen van de wapeningsdekking van een betonconstructie. Daarnaast kan het ook als brandwerende laag worden gebruikt, bijvoorbeeld over staalconstructies. Spuitbeton wordt in verschillende dunne lagen aangebracht op het te herstellen deel van de betonconstructie. Door het plaatsen van meerdere dunne lagen kan er een dikke laag worden gecreëerd. Hierdoor is er over het algemeen geen bekisting nodig. Bekijk hier een van onze spuitbeton projecten.

Versterken van balkons

Ook betonnen balkons kunnen worden aangetast door betonrot, met zeer gevaarlijke situaties als gevolg. Wanneer het beton beschadigd is, kunnen er stukjes beton naar beneden vallen. Het is zelfs mogelijk dat het gehele balkon instort. Bij Tocop kunt u terecht voor balkonrenovatie, zodat u weer veilig gebruik kunt maken van uw balkon. Lees meer over de balkon renovatie van Tocop.


  • Balkon betonrot

  • Balkonschade 1

Betonrot: de oorzaak van beschadigd beton

Betonrot is de schade die ontstaat aan gewapend beton doordat het beton begint te roesten. Door het roesten zet het beton uit en verschijnen er scheuren in het beton. Dit proces heeft invloed op de betonconstructie en draagkracht. Betonrot verschijnt meestal bij betonelementen die niet goed zijn ontworpen of aan het eind van hun technische levensduur zijn.

Zichtbare schade

Beton kan niet rotten zoals hout dat doet. Daarom is de term betonrot eigenlijk een verkeerde benaming. Het woord betonrot wordt voornamelijk toegepast wanneer er zichtbare schade ontstaat aan beton als gevolg van het roesten van de bewapening.

Betonversterking door Tocop

Tocop is gespecialiseerd in het uitvoeren van betonreparaties en betonversterking. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor balkon renovaties en het leggen van bedrijfsvloeren. Wilt u meer informatie over betonversterking of over een van onze andere diensten? Neem dan contact met ons op via 050 501 1330 of stuur een e-mail naar info@tocop.nl. U kunt ook gebruikmaken van onderstaand contactformulier. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Recente projecten