Tocop Bedrijfsvloeren en betonrenovatie B.V. Isodro Kruipruimte isolatie Bescon Bestrijdingstechnieken B.V.

Betonreparatie

U kunt bij Tocop terecht voor alle soorten betonschade. Wij repareren de schade aan uw betonnen constructie snel en zorgvuldig. Dit is mogelijk dankzij onder andere onze jarenlange ervaring en ons gespecialiseerd personeel. Tocop doet allerlei soorten projecten op het gebied van betonreparatie voor zowel zakelijke als particuliere klanten.

 

 

Betonreparaties voor bedrijven

De betonreparaties van Tocop:

 • ✓ Garanderen hoge kwaliteit
 • ✓ Zowel projecten voor overheid als de particuliere sector
 • ✓ Worden al 35 jaar succesvol uitgevoerd
 • ✓ Kenmerken zich door efficiëntie en effectiviteit
 • ✓ Worden door ons goed opgeleide personeel gerealiseerd
 • ✓ Hebben geresulteerd in toonaangevende projecten

Tocop is een gezond en financieel sterk bedrijf. Daarnaast is Tocop in het bezit van een AA rating.

Alle soorten betonschade kunnen worden hersteld door Tocop. Zowel in de buitenlucht als in uw pand en zowel bij droge als vochtige omgevingen.

U kunt direct contact opnemen met onze adviseur via het telefoonnummer 050 501 1330 of via e-mail info@tocop.nl .

 

Toonaangevende betonreparatieprojecten

Tocop heeft in het verleden veel verschillende betonreparaties met succes uitgevoerd. Een voorbeeld hiervan is de betonreparaties aan het voetbalstadion Euroborg. Het nieuwbouw Euroborg Complex is voorzien van betonreparatie, spachtelwerk en injecties en afdichtingen.

 

betonreparatie project bij de EuroborgBij het project Euroborg heeft Tocop alle betonreparaties, betonspachtelwerk, injectiewerken en diverse coating en gietvloer werkzaamheden uitgevoerd. aan al het beton in de gehele euroborg incl jumbo,noorderpoort college ,bioscoop,restaurants enz zijn beton reparaties uitgevoerdAan al het beton in de gehele Euroborg incl Jumbo, Noorderpoort College, Bioscoop, restaurants enz. zijn beton reparaties uitgevoerd. trapreparatie en coaten van de traptredenTrapreparatie en coaten van de traptreden. Gelijkmatige betonuitstraling na reparatieBij de betonreparatie mag de oorspronkelijke betonuitstraling niet veranderen.
Geprofileerde betonggevelreparatieHet repareren van de geprofileerde betongevels met beton reparatiemortel in de juiste kleur en samenstelling is vakmanschap. Het repareren van de geprofileerde beton gevels met beton reparatiemortel in de juiste kleur en samenstelling is vakmanschap (2)Het repareren van de geprofileerde betongevels met beton reparatiemortel close-up reparatie van hijs oog gaten .Het vinden van de juiste kleur is het belangrijkstReparatie van hijsoog gaten. Het vinden van de juiste kleur is het belangrijkst. Bij het project Euroborg heeft Tocop alle beton reparaties ,betonspachtelwerk ,injectiewerken diverse coating en gietvloer werkzaamheden uitgevoerd (2)Bij het project Euroborg heeft Tocop alle betonreparaties, betonspachtelwerk, injectiewerken diverse coating en gietvloer werkzaamheden uitgevoerd.

 

Voor een totaaloverzicht van meerdere voorbeelden van betonreparaties voor bedrijven, kunt u terecht op onze projectenpagina.

betonschades onder een vloer ,het stutten van de vloer en het spuiten van beton mortel tegen de onderzijde van de vloer (10)

Voor

_IGP0499

Na

 


 

Betonreparatie voor particulieren

U kunt bij Tocop rekenen op:

 • ✓ Aantrekkelijke en scherpe tarieven
 • ✓ Betonreparatie van hoge kwaliteit
 • ✓ Voor zowel binnens- als buitenshuis
 • ✓ Snelle en veilige reparaties
 • ✓ Meer dan 35 jaar ervaring
 • ✓ Een uitstekende garantieregeling

 

Beton schade in of rondom uw woning kunnen de uitstraling van uw huis negatief beïnvloeden. Een grote scheur of kuil trekt direct de aandacht. Tocop repareert niet alleen het beton, maar daarmee ook het uiterlijk van uw woning.

Naast de cosmetische nadelen kan betonschade op langere termijn ook gevaarlijk zijn. Balkons, gevels en vloeren die doorgaans van beton gemaakt zijn, moeten in gezonde en goede staat blijven.

Tocop is in staat om alle vormen van betonschade te repareren, zowel binnenshuis als buitenshuis. Of het nu gaat om opritten, balkons, zwembaden, voegovergangen of goten.

U kunt direct een afspraak maken door te bellen naar het telefoonnummer 050 501 1330 of te e-mailen naar info@tocop.nl.

 

 

 Particuliere betonrepartieprojecten

Tocop heeft ruime evaring met uiteenlopende betonreparatieprojecten voor particulieren. Hieronder vindt u een aantal voorbeelden. Meer voorbeelden vindt u op onze projectenpagina.

 gestraalde vloer 3

Voor

 uitgelichte-afbeelding

Na

 balkonschade

Voor

 beton reparatie aan balkons borstweringen ,diktekanten en vloeren (7)

Na

 

Contact

Heeft u een vraag over onze betonreparatiediensten? Stel dan uw vraag via onderstaand contactformulier of neem direct contact op via 050 501 1330 of per e-mail naar info@tocop.nl.

Naam**
Adres
Postcode
Woonplaats
E-mailadres**
Telefoon
Onderwerp**
Upload een bestand
Uw bericht*
*
 

 

Overige Informatie Betonreparatie

Beton wordt al duizenden jaren door mensen geproduceerd. Het heeft dus een lange geschiedenis. In de Romeinse tijd werden al gebouwen van dit materiaal gemaakt. De hedendaagse betontechniek heeft zich in de negentiende eeuw met het gebruik van cement verder ontwikkeld. Ongeveer honderd jaar geleden is voor het eerst gewapend beton toegepast, waardoor een enorme groei in het gebruik plaats heeft gevonden. Dit heeft geleid tot de ontwikkeling van het beton dat we nu kennen: een modern, doch gevoelig bouwmateriaal.

Betonschade is heel vaak het gevolg van roestende wapening, ofwel wapeningcorrosie. (In de volksmond beter bekend als betonrot.) De meest traditionele herstelmethode bij betonrot is hakken, stralen, herstellen, afwerken en tenslotte beschermen.

 

Oorzaak betonschade

Betonschade wordt veroorzaakt door vocht in de betonconstructie. Immers, zonder vocht geen roest of corrosie. Beton zelf biedt vanwege zijn hoge pH-waarde 13 (alkaliteit) voldoende bescherming aan de wapening. De hoge pH-waarde zorgt namelijk voor een dun beschermlaagje op het staal. Dit beschermlaagje kan echter aangetast worden. Hiervoor zijn twee oorzaken aan te wijzen:

 1. De zuurgraad (pH) daalt rond de wapening. In dit geval is traditioneel herstel vaak de oplossing.
 2. Er zit te veel toegevoegd zout in het beton, of de schade wordt veroorzaakt door zeelucht of strooi-/dooizout.

Als er sprake is van de tweede oorzaak, kan de schade aan het beton niet altijd traditioneel hersteld worden. Over het algemeen zijn de kosten voor deze vorm van herstel te hoog en vaak is traditioneel herstel zelfs onmogelijk. Een alternatief is dan kathodische bescherming. Dit is een steeds vaker toegepaste methode om dergelijke schade aan te pakken. Loszittend beton wordt verwijderd en gerepareerd en vervolgens wordt de wapening als het ware onder stroom gezet. Hierdoor wordt corrosie onderdrukt. Dat deze methode werkt, is in de afgelopen jaren wel bewezen.

 

Kwaaitaal- en mantavloerenrenovatie

Bij zogenaamde kwaaitaal- en mantavloeren is tijdens de productie calciumchloride aan de betonmortel toegevoegd. In relatief vochtige kruipruimtes kan als gevolg van de inwerking van vocht en zuurstof in combinatie met calciumchloride, ernstige roestvorming aan de wapening optreden. Afhankelijk van de omvang van de schade worden de vloeren door ons handmatig of met spuitbeton gerepareerd. Indien noodzakelijk wordt kathodische bescherming toegepast.

 

Schade aan de kwaaitaalvloer is te herkennen aan:

 • roestvlekken op het beton;
 • weggedrukte betondekking;
 • zichtbaar roestende wapeningverzakking van de vloerelementen.

 

De oplossing

Een van de manieren om uw kwaaitaalvloer te repareren, is met een ondersteunende constructie. Wij plaatsen onder de beschadigde elementen een nieuwe constructie die de begane grondvloer op zijn plaats houdt en voorkomt dat de kwaaitaalvloer verzakt.

Twijfelt u of u een kwaaitaalvloer hebt of wilt u weten of uw kwaaitaalvloer schade heeft opgelopen? Neem dan contact met ons op voor een inspectieafspraak en een vrijblijvende offerte.

 

Betoninjecties

Door verschillende oorzaken kunnen er scheuren in beton ontstaan. Het kan hierbij gaan om watervoerende scheuren en niet-watervoerende scheuren. Of de oorzaak nu een constructiefout is, krimp, uitzetting, maximale belasting of spanning, Tocop heeft de oplossing. Wij injecteren de scheur constructief en afdichtend. Hiervoor hebben wij alle machines, materialen en knowhow in huis. Kijk hier voor onze referentieprojecten.

 

Wij voeren betonreparaties uit aan:

 • tunnels
 • galerijen
 • betonkelders
 • bruggen
 • fundamenten
 • viaducten
 • parkeergarages
 • sluizen
 • gemalen
 • op- en afritten
 • goten
 • kolommen
 • kunstwerken
 • riolen
 • voegovergangen
 • lateien
 • zwembaden

Voorbeelden betonschades

Aanzienlijke betonschade bij de dilatatie

Aanzienlijke betonschade bij de dilatatie

Beton schade door verkeerd afschot

Betonschade door verkeerd afschot

Betonschade roestende wapening

Betonschade roestende wapening

Betonschade veroorzaakt door ontbrekend of te weining glijvilt

Betonschade veroorzaakt door ontbrekend of te weinig glijvilt

Betonschade

Betonschade

Enorme betonschade te lang gewacht

Enorme betonschade (te lang gewacht)

Handmatige reparaties voor en na

Handmatige reparaties voor en na

Hekwerkpootjes die roesten waardoor beton schade ontstaat

Hekwerkpootjes die roesten waardoor betonschade ontstaat

Wapening heeft geen dekking

Wapening heeft geen dekking

Zeer ernstige beton schade

Zeer ernstige betonschade